Várjuk a 4-10 éves, alkotni vágyó gyermekeket egy 4 alkalmas, intenzív zenés alkotótáborba! 2023. június 19-22-ig, azaz négy napon keresztül minden nap 10 órától HangÖsvény foglalkozás lesz a Punktumban. A HangÖsvény a Kokas-zenepedagógia alapján felépülő, zenéből indított komplex alkotó foglalkozás. A foglalkozást Jakab Ildikó Emese operaénekes, zenepedagógus, Kokas-foglalkozásvezető tartja.

Az intenzív hét alkalmai 60 percesek, minden nap 10:00-11:00 óráig tartanak a Punktum Galéria emeletén.

Az intenzív héten való részvétel 16000 Ft / gyermek ( 4 alkalom).

Jelentkezni, érdeklődni a hangosveny@gmail.com, vagy a 06-30-855-05-17 elérhetőségeken lehet. Az alkalmakra előzetesen regisztrálni szükséges.

Mi az a HangÖsvény?

Egy Interaktív, Komplex zenei foglalkozás

A HangÖsvény egy olyan komplex, csoportos művészeti foglalkozás, melynek középpontjában az éneklés, az emberi hang áll. Az éneklés ugyanolyan ősi önkifejezési formánk, mint a beszéd, vagy a tánc. Éneklés közben nem tudunk félni, sem szorongani, hovatovább, éneklés közben boldogsághormonok termelődnek a szervezetünkben, légzésünk kiegyenlítődik.

A HangÖsvény foglalkozásokon a gyermekek egy interaktív hangösvényen járva a magyar népdalkincs gyöngyszemeivel és ritkább darabjaival egyaránt megismerkednek. Dalos improvizációikon keresztül a képzelőerejük szárnyakat kap, miközben egymás szívből jövő ötleteit hallgatva az empátiájuk is fejlődik. A zenében megélt közös élmények magabiztosságot adnak a gyermekeknek és bátorságot ahhoz, hogy nyissanak társaik felé.

A HangÖsvény foglalkozás második felében helyet kap komolyzenei befogadás is, melyben az egyetlen elvárás az, hogy figyelemmel és nyitottsággal forduljon a gyermek a zene felé. A zene pedig megtalálja útját a gyermeki lélekhez.A komolyzenei részlet többszöri meghallgatása sorám mozgásos dramatizálásban, szabad mozgásben élik meg a gyerekek a zene hatását. Ezután egy, a zenénkhez és a dalos játékunkhoz legszorosabban kapcsolodó vizuális technikával alkotjuk meg azt, amit a zene súg nekünk. Csodás átalakulások, mozdulatok, intenciók, feszültségek és harmóniák teremtődnek meg a zene átélésekor.

A HangÖsvény foglalkozást minden 4 és 10 év közötti gyermeknek ajánljuk. A program a szabad éneklésen keresztül a képzelőerőt hívja segítségül, ami bizonyítottan az egyik legszükségesebb feltétele a sikeres felnőttkornak. A gyermekkorban megkezdett zenei nevelés a muzikális készségeken túl is számos pozitív hatással van a gyermekek életére, ideértve a koncentráció, az önfegyelem, a logikus gondolkodás, és az érzelmi intelligencia fejlődését.

A foglalkozáson való részvételhez nem szükséges zenei előképzettség, sem az, hogy a gyermek különösen tehetséges legyen a zenében. A HangÖsvény foglalkozás meghatározott szerkezet szerint épül fel, így minden gyermek számára kiszámítható keretek között zajlik. Ahogyan a zene átjárja sejtjeinket, úgy bontogatja a lelkünk mélyén a kommunikációs falakat, így különösen javasoljuk a foglalkozást azoknak a gyermekeknek, akiknek nehezükre esik a verbális kommunikáció, érzelemkifejezés.

A HangÖsvény foglalkozásokat Jakab Ildikó Emese operaénekes, zenepedagógus, Kokas-foglalkozásvezető vezeti