Karsai Zsófia DLA
Ferenczy Noémi-díjas
keramikusművész
www.zsofiakarsai.com

Karsai Zsófia Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész 1991-ben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kerámia szakán ipari-formatervezői diplomát, majd 1992-ben kitüntetéses mesterfokú tervezői diplomát  szerzett. 2010-ben megszerezte a DLA fokozatot a MOME-n.
Mester kurzusokat tart itthon és külföldön. 2021 őszétől a Pécsi Egyetem Művészeti Karának Kerámia Tanszékén óraadó tanár.

Nemzetközi szimpóziumok, önálló és csoportos kiállítások gyakori szereplője, számos díj tulajdonosa. Riportok,publikációk foglalkoznak művészetével, szobrai számos közgyűjteményben fellelhetők. Munkáinak visszatérő eleme a csend, harmónia, egyensúly és a párkapcsolatok ábrázolása.

Ars poetica:
Tudva, látva, érezve mi zajlik körülöttem a világban, azt az utat választottam, hogy a műtermemben nem tükrözöm, kritizálom, elemzem azt, hanem törekszem egy kis pihenőt adni a szemlélőnek és persze magamnak is ebben az őrületben. Műveimet átjáróknak szánom a lecsendesülés felé.

Munkásságom két fő területre osztható. Autonóm szobrokra, amelyek kiállításokon, hazai- és nemzetközi versenyeken láthatók. A másik terület a kis szériában készült használati- és ajándéktárgyak-

A Punktum Galéria születésénél ott lehettem. Megélhettem azt a csodát, hogy a semmiből létrejött egy inspiráló közösségi tér. Egy olyan hely, amely teret enged mindennek amitől épülhet gyerek, felnőtt egyaránt. Egy dolognak viszont résnyire sem nyitja meg a kapuját: Minden kívül reked, ami bármilyen módon kirekesztő.

A Punktum Galéria testet, lelket, szellemet kényeztető lehetőségek tárháza, amely hozzátesz a személyiségünkhöz,ha résztveszünk a felkínált lehetőségekben.
Mátyus Kriszta nemcsak az négy gyönyörű gyermekének édesanyja, hanem ennek a közösségi térnek is. Hálás vagyok, hogy meghívást kaptam tőle az együtt gondolkodásra és hálás vagyok azért is mert új és igaz barátokra lelhettem itt!

A Punktum Galériában többször nyílt lehetőségem kiállításokon résztvenni. Kerámia foglalkozásokat vezettem egy egy témában. Báldi Mariettával „Hogyan váltsunk szemüveget” című személyiségfejlesztő foglalkozást tartottunk, amely 2022 tavaszán újraindul.