A kifejezhetetlen az egyetlen dolog, amit érdemes kifejezni. – Frederick Franck
A harmonikus, boldog élet fenntartásában kulcsfontosságúnak tartom a szellemi, lelki fejlődést, amelyet 1997-ben a buddhista meditációk gyakorlataiban leltem meg. Ezek gyakorlása közben értettem meg, hogy az élet alapvetően jó és szép. Egy másik felfedezésem a természettel és a világmindenséggel való közvetlen kapcsolatom ápolásának fontossága. Kíváncsi, alkotó ember vagyok. Tervezőgrafikusként dolgozom 1999 óta. A fotográfiával 2007 óta szenvedélyesen foglalkozom. A fényképezés szeretete, érdeklődése belülről fakad, autodidakta módon tanulom. 2009 körül találkoztam egy, a szemlélődő fotográfia ágához tartozó Mikszang elnevezésű fotószemlélettel, ami óriási hatást tett rám, s amit ezután évekig tanulmányoztam. A szemlélődő (miksang) fotográfia eredete Csögyam Trungpa Rinpocse hatására Michael Wood és más fotográfusoktól ered, ez a fényképezés olyan megközelítését mutatja be, amely az észlelésről, kreativitásról és bölcsességről szóló buddhista tanításokon alapul. A buddhizmus és a fényképezés közötti kapcsolat talán nem nyilvánvaló, de a buddhisták több, mint 2500 éve tanulmányozzák a tudat és a szív működését, és használják fel e tudást az élet kihívásaira válaszolva számos területen, így a művészetben is.
Hosszú idő elteltével 2020-ban született meg az első fotóprojektem, amely A mérhetetlen ismeretlen csodás megnyilvánulásának megmagyarázhatatlan rejtélye címet viseli, és ami jelenleg a lezárás szakaszába érik, egy könyv formájában, hogy teret adjon a következő projektemhez. 2020-ban belevágtam, hogy hang- és rezgésterapeutának képezzem át magam, amit jelenleg nagy erőbedobással tanulok, gyakorlok, hogy megnyithassam a praxisom.

Díjaim:
Két fotómat publikálta az 1x.com:
https://1x.com/photo/106897/latest:user:13450
https://1x.com/photo/114838/latest:user:13450

Egy közös LensCulture és a Magnum fotóügynükség által kiírt fotópályázaton elért sikeres eredményem díjaként meghívást kaptam egy portfolió bemutatkozásra:
https://www.lensculture.com/zsolo

Alapító tagja vagyok a Punktum Galéria fotósai által, 2022-ben alapított AFACS-nak (alternatív fotóművészeti alkotócsoport)

Önálló kiállításaim:
2010 • Szekszárd, Mirage Teaház
2017 • Tök, Kisgöncöl Waldorf Iskola
2020 • Budakeszi, Punktum Galéria

Csoportos szabadtéri állandó kiállítás
2015- • Tar, Körösi Csoma Sándor Emlékpark

elérhetőségeim, honlapjaim:
www.zsolophoto.com
https://www.instagram.com/zsolophoto
https://www.facebook.com/zsolt.kote