Punktum Műhely a közös alkotás öröméért
A műhely tere (60 négyzetméter) alkalmas 15 ember befogadására alkalmas alkotóhely.
Műhely vezető Vitkó Mónika (Nyakas Zoltánné)
2001-ben végeztem a Dr. Kresz Mária Alapítványnál mint Fazekas
2002 -ben a  Hagyományok Házában Népijáték és Kismesterségek Oktatója, Fazekas szakoktató lettem
2009 óta  tagja vagyok a Műhelykaland  kézműves csoportnak
2011 óta tagja, 2015 óta Alelnöke a Budai Képzőművész Egyesületnek (BUKET)
Számos csoportos és egyéni kiállításon vettem részt kiemelve néhányat:
2007 Művészetek Völgye, Taliándörögd
2009 Obsitos Ház, Szekszárd
2010 Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Kecskemét
2016 Vérmező Galéria
2017 Klebelsberg Kultúrkúria

A magyar népi kerámiák formáin és díszítésein túl az évek folyamàn különböző kultúrák fazekasságát, agyagművészetét tanulmányoztam és próbáltam elsajátítani az eredeti technikák alkalmazásával az adott edények, szobrok elkészítését. Bizonyos népeknél a készítési technika, máshol az égetési folyamat különleges. Ezért sokat foglalkoztam  Afrika törzsi művészetével, a Dél-Amerikai kerámiák szín és formavilágával, a bronzkori edényekkel ès a Japánból eredő RAKU kerámia készítésével.
Fontosnak tartom a hagyományok ápolását, megőrzését ezért 2015-ben a Punktum Galéria és Műhely Alapítvány vezetőjének, Mátyus Krisztának a  felkérésére a kerámia műhely vezetője lettem, hiszen a Galéria szellemisége, nyitottsága ezen értékeket tartja szem előtt, ugyanakkor teret ad a kreativitásnak.
Ez idő óta rendszeresen tartok felnőtt és gyerek foglalkozásokat, szakköröket, táborokat. A fő cél hogy  a gyerekek a készítés örömén túl betekintést nyerjenek az adott mesterség egész folyamatába az előkészületektől kezdve az utolsó simításig legyen az agyagozás, nemezelés, kosárfonás, szövés. Az évek során a  műhely művészvendégei által több együttműködés, további műhelymunka (Workshop) és kiállítások megvalósulása is lehetővé vállt.

Szervezünk kiállításokat, előadásokat az adott témakörökhöz.
A közel jövőben szeretnénk egy Teázót  létrehozni a Galériában melynek egyedi csészéit, tányérjait és egyéb kiegészítőit megterveztük és elkezdtük a készítését.
Fontos hogy ebben a rohanó világban legyen egy kis sziget ahol a múlt és a jelen, a lélek és a test összhangra találjon….

Alkotásai