(Általános iskolásoknak, gimnazistáknak)

KESSELYÁK RITA  grafikusművész művészi rajz,  grafika és festés kurzust hirdet általános iskolásoknak, gimnazisáknak. A kurzuson való részvétel nem kötött művészi előtanulmányokhoz vagy különleges művészi képességekhez. A foglalkozásokon való részvétel az értékes időtöltésen túl a fiatalok számára segítséget és lehetőséget nyújt a művészeti középiskolák valamint művészeti egyetemek speciális felvételi vizsgáira való felkészülésre is. A foglalkozásokon felnőttek is résztvehetnek!

Az alkalmakat SZERDAI napon, 15 órától 19 óráig terjedő időintervallumban tudjuk megtartani. A foglalkozás egyénileg választható óraszámban látogatható (2x 60 perc/ 3x 60 perc/ 4x 60 perc) A kurzusba való folyamatos bekapcsolódás bármikor lehetséges. 

A művészi rajz- és festőkurzus célja

A tamfolyam célja a művészi látás formálása, fejlesztése, a művészi leképezés, kifejezés és képalkotás módjainak megismerése.

A látás érzékén keresztül a képalkotás képessége az ember eredendő adottsága; a világ megismerésének, tükrözésének, egyszóval a kifejezésnek, vagyis az emberi kommunikációnak egyik legősibb és legfontosabb útja, talán az alpja. Az emberi psziché, lélek  is többnyire képekben − a kollektív ősképek, archetípusok, szimbólumok, mitológiák, istenek és múzsák nyelvén − nem racionálisan „gondolkodik”. 

A kurzus célja, hogy az alkotófolyamatot a maga komplexitásában tárja a tanulni vágyók elé. Vagyis, hogy a hagyományos alap „egzakt” rajzkészségek elsajátításán túl megtanuljunk párhuzamosan az expresszivitás, kifejezés eszközeivel is élni, így kreativitásunk adakozó kedvvel nyílik meg előttünk.

A természeti világ megfigyelésén, a rajzolás elsajátítható 5 alap készségén túlmenően a hagyományos grafikai technikák (monotípia,  lino metszet, rézkarc) valamint a festészet – színelmélet világaiba is gyakorlati betekintést nyerhetünk és párhuzamosan a zene birodalmához is közelítünk. A tanfolyamnak van alap tanmenete, de a feladatok kiválasztása az egyéni igényekhez, affinitásokhoz is igazodni kíván. 

Egy alkalom díja:
2×60 perc/fő: 8.000 Ft
3×60 perc/fő: 11.000 Ft
4×60 perc/fő: 14.000 Ft

Fizetés módja:  szemeszterenként (4 alkalom) előzetesen.

A kurzus felől érdeklődni lehet: 

Kesselyák Rita: +36 30 536 1447

A Múzsák földje Téged is vár! 

Galéria

Résztvevő művészek

Kesselyák Rita

Kesselyák Rita  grafikusművész vagyok. Korai szürrealisztikus hangulatú önálló kompozícióim sokszorosító grafikai eljárásokkal készültek.  Szakmai, művészi és lelki fejlődésemben egyaránt központi jelentőségű az itáliai kultúrához való személyes kötődés.  Két ízben voltam ösztöndíjas a Római Magyar Akadémián. Számos hazai és külföldi kiállításon vettem részt. Önálló művészi alkotómunkámat  is  nagyban alakította az a szemlélet és gyakorlat, amelyet  a […]

Tovább...